fredag 2 januari 2015

Äpple och morotsbröd

50g jäst
5dl kallt vatten
1st morot grovt eller fint riven
2st äpplen grovt rivna
2msk olja
2msk flytande honung
2tsk salt
4dl fiberrika havregryn
ca 16dl vetemjöl

  • Smula jästen i en bunke, rör ut med vattnet.
  • Skala och riv morot samt äpplen. Blanda ner i jästblandningen.
  • Rör ner olja, honung, salt och havregryn. Låt det svälla i 10 min.
  • Tillsätt vetemjöl och arbeta degen i ca 5 min.
  • Låt degen jäsa i rumstemperatur i 1h med bakduk över.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Kavla ut degen i en djup långpanna.Skär ett rutmönster.
  • Nagga degen med gaffel. Täck med bakduk och låt jäsa i 40 min.
  • Grädda mitt i ugnen i 20-25 min.

Inga kommentarer: