5dl kallt vatten
1st morot grovt eller fint riven
2st äpplen grovt rivna
2msk olja
2msk flytande honung
2tsk salt
4dl fiberrika havregryn
ca 16dl vetemjöl
- Smula jästen i en bunke, rör ut med vattnet.
- Skala och riv morot samt äpplen. Blanda ner i jästblandningen.
- Rör ner olja, honung, salt och havregryn. Låt det svälla i 10 min.
- Tillsätt vetemjöl och arbeta degen i ca 5 min.
- Låt degen jäsa i rumstemperatur i 1h med bakduk över.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kavla ut degen i en djup långpanna.Skär ett rutmönster.
- Nagga degen med gaffel. Täck med bakduk och låt jäsa i 40 min.
- Grädda mitt i ugnen i 20-25 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar