söndag 27 september 2009

The great escape!

Alla som följer bloggen vet ju om att vår familj även består av 2 st kinesiska dvärghamstrar, Hamstervill och Hamstervilla. Deras största intressen är att springa runt i sitt hjul, äta och bajsa.
Jag har tillbringat en natt i Göteborg och när jag åkte hemifrån så var båda hamstrarna i sin bur där de skall vara. Än så långt är allt frid och fröjd. Väl hemma igen från Götet upptäcker Tuva att det bara finns en Hamster i buren. Det far massor av fruktansvärda tankar genom mitt huvud. kan det vara så hemskt att Hamstervilla kanske har ätit upp Hamstervill.....Vi letar efter ledtrådar i buren men finner inga.........Vi letar överallt men ingen Hamstervill syns till någonstans. Timmarna går och vi ger till slut upp! Plötsligt kommer Tuva springandes och ropar att hon hörde ett kraffsande från garderoben. Jag följer med henne in i datarummet och mycket riktigt så är det någon som kraffsar. Vi öppnar garderoben men där finns ingen hamster. Till slut förstår vi att den lilla busen har tagit sig in i sockeln under garderoben. Här skall tilläggas att garderoben är inbyggd. Det finns bara ett sätt att få ut den lilla jäkeln och det är att slå sönder botten på garderoben.
Räddningsuppdraget är slutfört och hamstervill är numera i säkerhet i sin trygga bur där det finns mat och vatten och sågspån.
Enligt rykten på stan så har Hamstervill börjat planera nästa rymning.

Vinnie and me!

I Lördags åkte jag til Götet och hälsade på min syster med familj. Kramade och pussade på min älskade Vinnie så klart.

torsdag 24 september 2009

Torsdagsmys!

Idag har jag suttit i möte halva dagen på jobbet och efter det så var det dags att ta tag i allt annat som måste hinnas med på en arbetsdag. Kände att den normala arbetstiden inte räckte till så jag fick jobba över......

Jag är så vansinnigt trött och vill bara ta det lugnt. Jag har därför lagat mig en bit god mat och nu ligger jag och myser i min soffa framför lyxfällan. Jag har även hyrt Johan Falk med Jakob Eklund som jag skall se på om en liten stund.

onsdag 23 september 2009

Idag kom jag upp i tid för ovanligheternas skull. Jag har faktiskt haft lite svårt att vakna i tid de senaste veckorna men idag var faktiskt ett undantag. Vaknade innan klockan hann ringa. Det händer inte varje dag.

På jobbet har allt varit bra, dagn har gått fort och efter jobbet var det dags italienska kurs. Efter kursen mötte jag upp några arbetskamrater och vi bestämde oss för att ta en bit mat. Det blev kinamat så nu är jag riktigt mätt.

Nä, om man skulle ta och bädda ner sig nu........

söndag 20 september 2009

Supersmarrigt recept!

Nu utnämner jag mig själv till pannkaksexpert. Har testat mig fram i några dagar och modifierat mitt recept av amerikanska pannkakor. Jag är så nöjd med resultatet, pannkakorna blir luftiga, tjocka och saftiga........Här kommer receptet.

Ingredienser:
3dl vetemjöl
2msk strösocker
0,5tsk bi karbonat
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1krm salt
2dl filmjölk (helst fjällfil)
1,5dl mjölk
0,5dl matolja
1st ägg, delat

Gör så här:
1. Rör ihop de torra ingredienserna
2. Blanda filmjölk, mjölk, matolja, äggula och vispa till en slät smet.
3. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner det i smeten.
4. Värm en stekpanna med lite smör. Häll 0,5-1dl smet i pannan och tänk på att inte ha för het panna.
5. Serveras med en stor klick smör och rikligt med lönnsirap.

fredag 18 september 2009

Ett gammalt kasettband

Jag hittade ett gammalt kasettband i en låda när jag städade för några veckor sedan. Detta 17 år gamla kasettband väckte många gamla minnen och innehåller låtar som "Hold me now" med Johnny Logan, "Give in to me" med Michael Jackson och "Don`t cry med Guns n roses mm. Detta fick mig att tänka på när jag och mina väninnor satt i mitt gamla flickrum och lyssnade på just detta kasettband om och om igen och på något sätt associerade varje låt med någon kille som vi var kära i. Alla var dessutom helst kära i en och samma kille, hi, hi.

I skrivande stund lyssnar jag på Whitney "the voice" Houston och låten "So emotional". Vill bara hoppa och dansa som en tok när jag hör den låten. Den är såååååå bra och vilken refräng:


"I get so emotional baby, everytime I think of you.
I get so emotional baby, aint it shocking what love can do."

söndag 13 september 2009

Under the Tuscan sun.....

......Eller under Toscanas sol, som den heter på svenska...... Ligger i min soffa under en varm och mjuk fleece filt och tittar på denna underbara film som inte bara består av klipp av vackra miljöer och natur utan också en underbar historia om att våga följa sina drömmar.

På tal om Italien så skall jag börja läsa Italienska igen. Första kurstillfället är nu på Onsdag. Längtar så oerhört mycket, jag tycker att det är så spännande och hoppas att det kommer att gå bra.

Ciao!

onsdag 9 september 2009

O så var det den där strykhögen igen.......

När jag kom hem från jobbet idag tog jag tag i den enorma strykhögen som jag har blundat för den senaste veckan. Det är så skönt att jag har fått undan den nu! Jag har även hunnit med att städa lite, plocka ur diskmaskinen och ladda om den. Not fun but it just has to be done!
Natti natti!


tisdag 8 september 2009

Lite allt möjligt

I helgen har jag och min prinsessa passat Vincent. Det gick jättebra, matade honom, badade honom och nattade honom. Just nu saknar jag honom så oerhört mycket och hoppas att jag får vara barnvakt snart igen. Puss på dig lilla Vinnie, min lilla hjälte!

Igår, Måndag var i Grästorp hos min goda väninna Sofia som hade blingo party (ekologiska barnkläder). Hade jättetrevligt och så lyckas Sofia alltid bjuda på så otroligt god mat och igår blev det en utsökt kycklingpaj. Om du läser det här Fia så vill jag gärna ha receptet. Pajen var supergod.

Idag har jag givetvis jobbat, har massor att göra och det är ju bara så kul. Åkte och handlade mat efter jobbet, skyndade mig för att hinna hem till Glamour. Ja, jag vet, det är så dåligt men jag kan bara inte låta bli att titta på det. Ibland tittar jag på "Våra bästa år" vilket jag bör skämmas för att jag gör.

Nu ligger jag i soffan o bloggar o tittar på "the mentalist" på samma gång. Skådespelaren som spelar seriens huvudperson Patrick Jane är ju som godis för ögonen.........Mums. Skall fortsätta koncentrera mig på serien.

God natt!

fredag 4 september 2009

G-Force på bio!

Idag har jag varit och sett G-FORCE på bio. Den var jättebra och min prinsessa tyckte att den var jätte kul. Rekommenderar både vuxna och barn att se den.
Har givetvis hunnit med att jobba idag och det känns som om jag har hunnit uträtta en hel del. Vädret har varit uselt, regnigt, grått och blåsigt. Kan verkligen inte släppa att vädret har varit så trist det senaste.
På grund av det usla vädret lägger jag in ett par bilder från vår semester i Turkiet. Behöver tänka på sol och värme och påminnas om att man har fått uppleva lite av det under sommaren som gått.
Jag och min prinsessa.

Katten Garfield ligger och solar sig på mammas solsäng.
Visst e han söt!


torsdag 3 september 2009

Idag!

Idag har jag haft fullt upp på jobbet, så arbetsdagen har verkligen gått fort. Nu sitter jag i soffan med datorn i mitt knä samtidigt som jag sneglar på Tv:n......Min prinsessa tittar nämligen på barnprogram vilket även jag finner intressant. Känner att jag inte orkar så mycket mer just nu.....Är jätte förkyld med allt vad innebär, tät näsa, hosta, ont i kroppen och ont i huvudet.

Ikväll skall jag titta på CSI Miami, missade förra veckans avsnitt eftersom jag var i Manchester på tjänsteresa.

Till helgen har jag tänkt ta med mig min prinsessa på bio och se
G-force, tror att den kommer att vara riktigt kul.

Hej hopp!

onsdag 2 september 2009

Försäljning av jultidningar!

Nu har min prinsessa bestämt sig för att sälja jultidningar. Det här inlägget är främst för att informera Er mamma, pappa, systrar och bror om att prinsessan Tuva räknar med att ni beställer. Jag har precis blivit tvingad till att beställa massor av böcker och diverse kalendrar och almanackor till mig själv som jag helt ärligt kanske inte behöver.........

Jag vill passa på och informera lillasyster Natalie eller kanske även mamma att det i år finns en spiralbunden kalender som heter "Årets snyggaste killar 2010" med bilder på bland annat Måns Zelmerlöv och Björn Gustafsson. Denna kalender kanske även intresserar min kära väninna Madde!