lördag 31 januari 2009

I love 2 shop!

Idag har jag varit o shoppat lite och så har jag fixat naglarna. Älskar att fixa naglarna. Man bara sätter sig i en skön fåtölj får händerna maserade, naglarna filade o lackade.


Lite smått o gott!

Fransk manikyr, nice!

Hårinpackning från Aussie, ansiktsrengöring från lancome.



Nya, sköna pyjamasbyyxor i 100% bommul.



onsdag 28 januari 2009

Nu är jag äntligen moster!

Sally ringde för en liten stund sedan men den underbara nyheten att busbebisen äntligen har kommit ut.........
Fick ett mms med en bild på lilla bebisen och jag kan meddela att det blev världens sötaste pojke, ja den sötaste jag någonsin har sett!
Nu är jag sugen på en liten bebis också. Min prinsessa är ju en stor tjej nu även om hon på något sätt alltid kommer att vara min lilla bebis.
Vet inte riktigt hur jag skall kunna somna nu. Tänk att jag har blivit moster........Moster Tania, låter ganska tufft och coolt.

Vid tangenterna:
Coola moster Tania

söndag 25 januari 2009

Empanadas


Idag har vi bakat empanadas som Sergio påstår är en spansk rätt men som visar sig härstamma från en arabisk rätt. Jag tog reda på detta på wikipedia. En empanada kan fyllas med ost eller kött. Vi fyllde våra med nötfärs, oliver, russin, lök och ägg, man kryddar med oregano, salt, peppar och paprika krydda. Jättegott!

lördag 24 januari 2009

Tuvas affär!

Min lilla prinsessa har öppnat en liten affär i sitt rum där hon bland annat säljer teckningar, armband och halsband som hon pysslat. Man får passa sig väldigt noga för att allt är väldigt dyrt och det går inte att pruta.

fredag 23 januari 2009

Jobbigt att vänta på att få bli moster!

Idag har den kommit, Jab mattan som jag beställde i mellandagarna. Jag har väntat o väntat och nu ligger den äntligen här på mitt vardagsrums golv och ser riktigt fin ut.

Något annat som jag går omkring och väntar på är att Sallys och Maaartins bebis skall titta ut. Den där lilla busbebisen har gjort oss alla hispiga för varje gång telefonen ringer eller ett sms dimper in så hoppar jag till och tänker att nu kanske det är dax. Hittills har det tyvärr inte varit så. Får helt enkelt fortsätta vänta ett litet tag till.

onsdag 21 januari 2009

Ta mig tillbaka....

....Till sommar, sol, semester, glass och färska jordgubbar.




tisdag 20 januari 2009

Morgontrött, hungrig och tvätt ångest

Har de senaste veckorna haft riktigt svårt för att ta mig upp på morgnarna och idag var det inget undantag. De som känner mig vet att jag inte är särskilt glad eller pigg när jag är ny vaken. Tur att jag har flex på jobbet. Väl framme lite sent på jobbet var det som vanligt, full rulle, möten och massor med mejl att besvara.

När jag kom hem efter jobbet kände jag att jag var väldigt hungrig och väldigt sugen på att baka något gott. Det blev 2 plåt med pizza bullar och 2 st formar med en himmelsk chokladkaka. Inte den bästa födan för figuren men ack så gott.

Nu sitter jag i soffan tillsammans med min prinsessa och tittar på Mamma Mia (vår favorit film för tillfället) samtidigt som jag tänker på högen med tvätt som jag egentligen borde ta tag i istället för att sitta här. Mängden tvätt är så deprimerande att man vänder i dörren till tvättrummet när man ser den. Ärligt talat, nu har det gått för långt.

Vad har jag lärt mig av allt detta?

Det är snart vår och då kommer dagarna bli mycket ljusare och då kommer det bli lättare att ta sig upp på morgnarna.

Det gör inget att jag har tryckt i mig pizza bullar och chokladkaka för jag köpte mig ett medlemskort på gymmet igår.

Tvätthögen måste jag ta tag i förr eller senare eftersom jag snart inte har några rena kläder att ta på mig och jag har förnärvarande inte för avsikt att gå naken till jobbet.

Nä, nu skall jag sätta igång en maskin tvätt.

söndag 18 januari 2009

Sofia 30 år!

Är ganska nyligen hemkommen från ett kalas i Forshall. Min kära väninna Sofia och hennes man Daniel hade ordnat med en hejdundrande fest där det bjöds på god mat och fyrverkeri.

Daniel häller upp champagne till gästerna.


Esther var söt som sockervadd i sin vackra klänning.


Festens tema var rosa/svart och jag har för första gången i mitt liv fått på mig chock rosa strumpbyxor.




onsdag 14 januari 2009

Amerikanska pannkakor

Japp, alla är uppätna nu.

Jätte gott med lönn sirap till.


tisdag 13 januari 2009

Nytt kök!

Idag har jag suttit möte mest hela dagen på jobbet. Väl hemma sedan blev jag sugen på amerikanska pannkakor så jag rörde ihop en smet och gräddade underbart fluffiga goda tjocka pankakes. Mums.

Imorgon skall jag upp tidigt. Snickaren kommer för att mäta köket 07.30. Det skall bli nytt och det har jag verkligen längtat efter. Jag tror och hoppas att resultatet blir som jag har tänkt mig.

söndag 11 januari 2009

Sally och jag!

Här är min kära syster och jag. Det är svårt att ta bilder på syrran nu för tiden. Hon är i 38:e veckan nu och känner sig lite svullen, så hon är lite motstridig till att vara med på kort. Jag tycker att det bara är hennes mage som är stor och det skall den ju vara. För övrigt så är hon lika liten som vanligt.

Shopping, film och Göteborg


I lördags hann jag med lite shopping. Det blev lite kläder från JC och lite smink från KICKS där min väninna Sofia är butikschef.

På kvällen hyrde vi filmen Wanted med Angelina Jolie. Jättefräcka effekter, snyggt filmad.

Idag Söndag åkte vi till Göteborg, Träffade Syrran och hennes kille och så gick vi och tittade i affärer. Tycker nästan att det är pinsamt att skriva att det enda jag inhandlade var en rosaglittrig eyedust från Make up store. Var så taggad och hade tänkt att jag skulle handla massor men jag hittade inget som jag föll för, konstigt.

lördag 10 januari 2009

Utmaning

Har blivit utmanad av min syster.

8 favoritprogram

1. Vänner
2. Sex and the city
3. Greys anatomy
4. Desperate housewives
5. seinfeld
6. CSI Miami
7. två och en halv män
8. Spin city

8 saker jag gjorde igår

1. Vaknade
2. Duschade
3. lagade mat
4. Surfade
5. Tittade på TV
6. Lekte med min prinsessa
7. Hängde upp tvätt
8. Läste

8 saker jag ser fram emot

1. Att Sallys bebis skall komma snart så att jag kan få krama den.
2. sommaren
3. Bada i havet
4. Att gå på bio med min kompis Madde o se en riktig tjejfilm
5. Att klara nästa delkurs på högskolan
6. Att ha en tjejdag med min prinsessa
7. Ett nybyggt hus så att man kan slippa renovera..........
8. Bli gammal med den jag älskar

8 Favoritrestauranger

Oj, jag tycker om så många restauranger....Kan inte välja, äter dessutom ute alldeles för ofta.

8 saker på min önskelista

1. Att min prinsessa skall vara frisk och lycklig
2. Att familj och vänner skall vara lyckliga och friska
3. Fred på jorden (låter som fröken Sverige eller miss universum deltagare)
4. Att människor inte skall behöva svälta eller lida
5. Semester
6. Att se tillbaka på mitt liv när jag blivit gammal och känna känna mig tillfreds och nöjd.
7. Att min prinsessa förstår hur mycket jag älskar henne
8. Att bli bättre på att laga mat.

Ännu en bra låt!

Ok, skrev för några dagar sedan om Sarah Dawn Finers nya låt "Does she know you" som är jättefin. Glömde då nämna Marcus Fagervalls låt "If you don´t mean it". Samma låt finns även i en version av Dean Geyer.

fredag 9 januari 2009

Scrapbooking


Skall försöka ge mig på det här med scrapbooking. Har blivit inspirerad av folk i min omgivning. Jag har börjat att klippa och klistra lite och jag har ingen aning vad jag håller på med eller om jag gör rätt eller fel. Resultatet har hittills kanske inte varit det bästa men träning skall väl ge färdighet.
Idag har jag för övrigt jobbat som vanligt och väl hemma tittade jag på Let`s dance. Tycker att Morgan Alling var oerhört duktig.

Turkisk konfekt

Turkish delight

Mina föräldrar och min lilla syster Natalie kom hem från Turkiet för några dagar sedan där de har firat jul och nyår. Sergio hade bett mamma köpa med sig turkisk konfekt eftersom han är ganska förtjust i det ( här skall tilläggas att jag älskar turkisk konfekt). Mamma och pappa var här häromdagen och lämnade en låda som hamnade på köksbänken, så det hela slutade med att jag åt upp det mesta till Sergios stora besvikelse.
För alla filmfanatiker vill jag bara berätta att det är turkisk konfekt som häxan bjuder Edmund på i filmen Narnia, men det vet ni väl redan.

torsdag 8 januari 2009

Godkänd!

Idag fick jag resultatet på min hemtentamen och den blev godkänd! Skönt, nu kan jag släppa den tegelstenen och oron.
Om några veckor börjar nästa kurs, "projektledning och projektarbete". Jag ser verkligen fram emot att sätta mig in i ämnet.

onsdag 7 januari 2009

Är det rätt att låta barn tävla i skönhet?

Just nu sitter jag och tittar på en dokumentär på kanal 5 som handlar om skönhetstävlingar för barn i USA. Jag är chockad och förbryllad.

I USA är skönhetstävlingar för barn en miljonindustri. Föräldrar lägger ut tusentalskronor på kläder och smink till sina flickor och så tvingas de till stenhård träning. Jag undrar hur barnet som skickas upp på scenen för att uppträda inför domarna mår när hon inte vinner tävlingen eftersom de har bedömt att hon inte är tillräckligt söt eller charmig för att vinna en krona. Är det bra för barnets självförtroende, gör det henne starkare som individ, ger det henne bättre självkänsla? Tror inte det...............

Stackars barn som vid 4 års ålder sminkas och tvingas att dansa, sjunga och åma sig. Vill inte ens gå in på deras föräldrar som står och ropar "YOU GO GIRL".Pratar man på det sättet och är det denna vokabulär man använder inför ett litet barn. Inte nog med det så står det alltid en dramatisk smörsångare på scenen och sjunger en löjlig patriotisk sång.

Jag tycker synd om barnen och vill bara krypa ur skinnet när jag hör den löjliga patriotiska sången där det enda man har lyckats med är att rimma oavbrutet.

Låt barn få vara barn!

söndag 4 januari 2009

Å så var det detta med dataspel.....

Idag har min prinsessa varit riktigt arg på mig eftersom jag har bestämt att det måste finnas gränser till hur mycket tid hon spenderar framför datorn för att spela dataspel.

Min bestämda lilla dam tycker givetvis att jag är väldigt orättvis för nog är det alltid så att det alltid finns någon klasskamrat eller kompis som får ägna mer tid åt att spela dataspel än henne. Usch, jag är inte bra på att vara tuff när det handlar om min prinsessa, kan vara tuff mot andra men inte henne.

Love you min lilla prinsessa!

Skridskoåkning

Vi har hunnit med lite skridskoåkning under helgen. Jätte roligt och framför allt skönt att röra lite på sig.

Min prinsessa tyckte att det var gott med lite fika. Det tyckte jag med så klart.


lördag 3 januari 2009

Riktigt bra låt.

Hörde en ny låt på radion, "Does she know you" med Sarah Dawn Finer. Hallå vad bra den är. Sarah har en fantastisk sångröst och låttexten är jättefin, då gillar smöriga jag det. Lyssnar konstant på den på youtube. Älskar youtube!

torsdag 1 januari 2009

Nyårsafton

Nyårsafton firades ihop med goda vänner.
Tack för en trevlig kväll, god mat och ett gott sällskap.


Jag, Sofia och Eliott


Daniel lagade den fantastiska maten.


Jag och Esther.

Daniel och Sofia skålar in det nya året


Gott nytt År!