tisdag 30 december 2008

Awake


Vill bara tipsa om en riktigt bra film med Hayden Christensen och Jessica Alba som jag har sett. Filmen heter Awake och handlar om en ung man som genomgår en hjärt transplantation. Trots narkos är han vaken, vid medvetande och helt paralyserad.
Jag lovar, jag har inte avslöjat för mycket.........Den är riktigt spännande.
Jag kan också garantera att jag inte bara tycker att filmen är bra för att Hayden Christensen är vansinnigt snygg, även om det självfallet är ett stort plus.

måndag 29 december 2008

Jane Austen


Tänk att vissa helger är det så att jag bara får fnatt får något.....I helgen kände jag att jag blev jag väldigt sugen på att titta på lite filmer som är baserade på Jane Austen romaner. Hann med både Emma och Pride and prejudice (Stolthet och fördom). Dessa filmer blir bara bättre och bättre varje gång man ser dem. Tänk att romaner som skrevs i slutet på 1700-talet kan vara så tidlösa, att man än idag kan känna igen sig i dem. Tycker man om romaner eller filmer som handlar om tuffa kvinnor som alltid har svar på tal och en handling om kärlek som av olika skäl verkar omöjlig men ändå visar sig möjlig så kan jag verkligen rekommendera dessa filmer / romaner.


Båda filmerna har spelats in i flera versioner. I den senaste versionen av Emma spelas huvudpersonen av Gwyneth Paltrow och i den senaste versionen av Pride an prejudice spelas huvudpersonen Elisabeth av Kiera Knightly.

Ny mascara

I helgen köpte jag en ny mascara från Lancome. Den heter Hypnose och är i färgen onyx. Gör att ögonfransarna ser fylligare och tjockare ut. Funkar verkligen!

lördag 27 december 2008

Jag äter och äter.

Nackdelen med att vara ledig en längre tid under jul tid är väl att man praktiskt taget äter hela tiden. Jag äter, äter och äter sedan lägger jag mig i soffan och mår illa och tänker att nu får det vara nog. Verkar som om jag glömmer det där med att det får vara nog ganska snabbt för rätt som det är så kan jag inte låta bli att öppna kylskåpet när jag går förbi det. Måste bara plocka lite av det ena och det andra. Lite salt och lite sött och vilka kombinationer det kan bli......Nu har jag dessutom fått en banankaka av min väninnas mormor. Världens godaste banankaka, det kan jag lova. Har precis ätit en rejäl bit.

Jag får väl ta en långpromenad imorgon och så får jag väl ta tag i mitt liv och börja träna efter nyår.

fredag 26 december 2008

Bilder

Julklapp från Madde
FASHIONISTA av Martina Bonnier

Här öppnar jag julklappar på julafton.

Tack för allt fint jag fick!

5 kg kalkon

Den här julen har varit underbar, har fått vara ledig och vila en hel del. Är nog mest stolt över kalkonen på julafton som vi lyckades laga helt själva utan pappas hjälp. Kalkonen vägde 5 kilo! Sergios uppgift var att vända på kalkonen varje halvtimma så att jag kunde pensla den med smör och kryddor. Den blev riktigt saftig och god.

Idag har jag varit ute på stan, blev inte så mycket handlat för ovanlighetens skull. Väl hemma sedan kom min kära vän Madde med sin supersöta dotter på besök. Vi bytte julklappar. Blev så glad, jag fick boken Fashionista av Martina Bonnier.

onsdag 24 december 2008

tisdag 23 december 2008

Julpynt

Idag håller vi på och julpyntar hemma, önskar bara att det kunde komma lite snö utanför mitt fönster. I skrivande stund står gröten på spisen och kokar och det är i sådana här tillfällen man är glad att man har en laptop och inte en stationär dator. Står vid spisen med min laptop och vaktar gröten samtidigt som jag skriver detta inlägg........Gröten SKALL INTE koka över den här gången!!!!!

Min julängel tittar fram

Julgranen är pyntad

Tomten Igor ligger på fällen



......och de här pepparkakorna är redan uppätna......


måndag 22 december 2008

Vill ha.........

Rosa pumps från Dior

Frissan, julklappar och julkort

Idag har jag varit med min prinsessa hos frisören. Efter det hade jag några fler ärenden att uträtta på stan och så var det ju det med julklapparna.........Ja, jag hann med de sista.

Fick många julkort med posten idag och jag får skämmas för jag har inte fått iväg mina ännu. Ett utav julkorten jag fick var från min goda väninna Anna och hennes familj. Ett otroligt fint och personligt julkort med flera bilder på hela familjen.

Var ju tvungen att ringa Anna och tacka för det fina kortet, kom att börja prata en liten stund om allt mellan himmel o jord. Det är alltid lika trevligt att prata med Anna, jag hoppas att vi kan ses snart.

tisdag 16 december 2008

Julmarknaden Liseberg

Här kommer ett par bilder från lördagen.

Sally och jag


söndag 14 december 2008

Lussedisco

Min lilla prinsessa har blivit så stor.....Igår var hon på lussedisco. Jag slutade jobbet tidigt eftersom jag hade lovat henne att vi skulle gå på stan och shoppa en ny outfit som hon kunde ha på discot. Prinsessan fick syn på en tuff svart glittrig kjol, röda tights och en röd topp med ett tufft tryck på. Sedan sprang vi omkring och letade efter ett par skor. Vi hittade lyckligtvis till slut ett par som passade min bestämda madame.

Väl på discot var det jättekul även om min goding var reserverad en stund. När det släppte dansade hon och diggade till musiken som alla andra.

Vi skyndade oss hem efter discot för att hinna se så mycket som möjligt av Idol och det blev väl som jag ante mig, att Kevin skulle vinna. Han är helt klart en värdig vinnare.

Idag har jag varit hos min tokiga syster Sally i Göteborg. Har mest jobbat med mitt skolarbete och har även lyckats lära mig termen ordbajsa av henne. Ordbajsar gör man när man exempelvis skriver en uppsats men inte riktigt vet vad man skall skriva då kan man fylla ut det hela med lite ord som på något smidigt sätt passar in i sammanhanget, det är ordbajs.

Sally föreslog senare på kvällen att vi skulle till Liseberg och titta på julmarknaden och detta kunde jag inte motstå. Det var oerhört mysigt och trevligt.

Nu är klockan mycket och det är dax för mig att sova. Jag har bäddat ner mig i syrrans gästsäng tillsammans med en varm vetekudde för att det är så otroligt kallt här. Jag brukar ju ha typ 37 grader hemma hos mig så jag brukar frysa så fort jag går utanför min dörr.

Natti, natti (som pappa brukade säga när vi var små).

måndag 8 december 2008

10 snabba

  1. Favorit parfym: Burberry weekend, Moschino och Armani diamonds.
  2. Favorit maträtt: Bara det är Italienskt så är det oftast gott.
  3. Favorit drink: Lemonsquash.
  4. Bil jag kör: Golf 1,6i 2006, surfblåmetallic.
  5. Lyssnar jag helst på just nu: Wet, wet, wet, Sonja Alden och Daniel Powter.
  6. Senaste resemål: Paris, sommaren 2008
  7. Nästa resa går förmodligen till: Turkiet eller Italien
  8. Favorit skådespelare: Sir Anthony Hopkins så klart!
  9. Favorit färg: Beror på mitt humör, rosa, grått och blått
  10. Mobiltelefon: En rosa Sony Ericsson.

Ordspråk

Människan kan inte upptäcka nya oceaner förrän hon har fått modet att förlora kusten ur sitt sikte.

Om du väntar tills du är säker på att det är rätt, kommer du förmodligen inte att göra mycket av något.

söndag 7 december 2008

Natalies dansuppvisning

Igår var jag på Natalies dans uppvisning. Det var musikal tema så det var mycket Mary Poppins, Mamma mia och Highschool musical. Det var mycket underhållande och bra.

Natalie

Efter dans uppvisningen var det dags för julfest med jobbet. Det bjöds på julbord, lite olika uppträdanden och sedan var det dags att shejka lite på dansgolvet till gamla hederliga rocklåtar.

fredag 5 december 2008

O så var det Fredag igen.....

Då blir det givetvis till att titta på Idol kl 20.00 och efter det kommer jag att titta på Arn riket vid vägens slut. Ville så gärna se den på bio men det blev aldrig av så jag får nöja mig med att se den hemma.

Imorgon har min syster Natalie dans uppvisning som jag skall försöka hinna gå på sedan är det julfest på jobbet.

onsdag 3 december 2008

Mcdreamy

Patrick Dempsey
Super hot!

tisdag 2 december 2008

Desperate housewives

Idag är det Tisdag och det innebär att det är Desperate housewives time. Kl 21.00 sitter jag alltså bänkad och tittar på 5 hysteriskt roliga kvinnor som på något sätt påminner om flera vänner och bekanta.